Informatie

Schapenvachten

Al onze schapenvachten zijn afkomstig uit het bergen gebied in Polen. De vachten  zijn een restproduct uit de vleesverwerkende industrie. Wanneer de vacht geschikt is, dan gaat deze naar de looier. Onze vachten worden allemaal milieuvriendelijk gelooid in een mensvriendelijke omgeving. Het meten van de schapenvacht wordt gedaan op de achterzijde, het leer. Wij meten de vacht in de lengte en breedte. Omdat alleen het leer van de schapenvacht wordt gemeten, valt de vacht altijd groter uit. Dit komt omdat de wol van de vacht eroverheen valt. Daarbij meten wij ook de poolhoogte van de schapenvacht.

Sloffen / Wanten

De sloffen / wanten uit onze collectie zijn 100% handgemaakt van natuurlijke producten zoals schapenwol, leer en suède waardoor elke paar uniek is. Ze worden vervaardigd in een familiebedrijf in Polen waar ze deze authentieke bergsloffen / wanten van generatie op generatie maken. Doordat wij ze rechtstreeks importeren kunnen wij een aantrekkelijke prijs berekenen. Deze sloffen zijn heerlijk warm in de winter maar ook goed te dragen in de zomer door de ademende functie van leer.

Onderhoud schapenvacht
– Een schapenvacht is een natuurlijk product. Door de aanwezigheid van natuurlijke vetten (lanoline) reinigt een schapenvacht zichzelf. Om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk kunt genieten van een mooie schapenvacht, adviseren wij om uw schapenvacht regelmatig uit te kloppen en te luchten. Ook kunt u de schapenvacht eenvoudig stofzuigen.
– Om uw schapenvacht op te frissen kunt u de vacht buiten in de mist of na het douchen in de badkamer hangen. In de winter kunt u de vacht in de sneeuw leggen met de wolkant naar beneden. De sneeuw absorbeert het vuil.
– Vlekken? Als de vlek nat is, kunt u deze droog deppen met wat keukenpapier of een droge (hand)doek. Is de vlek opgedroogd? Dan kunt u de vlek verwijderen met een vochtig doekje. Het is belangrijk dat u de vlek niet in de vacht wrijft, maar steeds deppende bewegingen maakt. Verdwijnt de vlek niet? Dan kunt u een klein beetje groene zeep gebruiken
– Schapenvacht borstelen Hiervoor kunt u een normale haarborstel of een hondenborstel gebruiken. Borstel voorzichtig zodat u de wol niet uit de vacht trekt.